Šta radimo

Kao društveno odgovorna organizacija trudimo se da poboljšamo edukaciju zajednice, prvenstveno mladih.

Organizujemo stručne skupove gde se na inovativan način i savremenim pristupom diskutuje o problemima mladih u zajednici.

 

Šta smo do sada uradili

U saradnji sa Kancelarijama za mlade i Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda organizovali smo više seminara i interaktivnih radionica iz oblasti IT sfere, nauke, kulture, a posebno smo posvećeni edukaciji i stručnom usavršavanju mladih ljudi, kao i promocija najnovijih trendova u IT industriji.

 

Mala škola preduzetništva

Uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda sprovodimo projekat koji ima za cilj da podigne svest učenika srednjih škola Grada Beograda o preduzetništvu, modernim pravcima razvoja i primeni savremenih tehnoloških alata i veština u različitim privrednim sferama. Kroz različite nivoe predavanja i interaktivnih radionica sa prisutnim učenicima razvijamo i testiramo biznis modele, idejni marketing i kreiramo nastup na tržištu.

 

Radionica kreativne fotografije

U saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Čukarica i samom opštinom Čukarica sproveli smo projekte “Radionica kreativne fotografije” i “Kreativna Čukarica”. Ova inicijativa želi da stvori kvalitetnu platformu za kreativan rad sa svim učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i mladim umetnicima sa opštine Čukarica i da podstakne edukaciju iz oblasti umetnosti i razmenu kreativne energije.

 

Takmičenje u izradi mobilnih aplikacija

Pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija organizovali smo takmičenje srednjoškolaca u izradi mobilne aplikacije za osobe sa invaliditetom. Cilj je da se mladim licima sa nekim invaliditetom pomogne u upotrebi modernih alata koje pružaju savremeni uređaji, a da se učenicima pruži prilika da unaprede svoje znanje iz oblasti programiranja. Na projektu smo okupili i veliki broj kompanija iz IT sveta: Endava, Computer Land, Microsoft, Mainstream, mCloud..

 

Karavan IT znanja

U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu Grada Beograda organizovali smo niz stručnih predavanja i radionica po srednjim školama Grada Beograda na temu savremenih pravaca razvoja IT sektora u Srbiji i svetu. Govorili smo o budućnosti oblasti IT, modernim programskim jezicima, stručnom radu, a profesionalnim savetima pomogli učenicima u odabiru budućeg zanimanja.

 

Kako postati IT stručnjak

Počeli smo sa projektom pod nazivom Kako postati IT stručnjak.

Na prvom u nizu, trodnevnom seminaru organizovanom učešće su uzele jake kompanije

IT industrije BeotelNet, Asseco SEE i Saga.

Nastavili smo sa dovođenjem kvalitetnih IT kompanija i izuzetnih predavača.

Na narednom dvodnevnom seminaru ugostili smo predavače iz kompanija PSTech i AbSoft. Imali smo jako interesantne teme i zanimljive polaznike.

Održali smo visok nivo predavanja dovođenjem proverenih stručnjaka iz IT oblasti.

Treći seminar u nizu interesantnih aktivnosti organizovan je u saradnji sa Kancelarijom za mlade grada Beograda. Zanimljiva izlaganja imale su kompanije Prelovac Media i ComTrade.

 

Zanimanje budućnosti-IT stručnjak

Napravili smo novi koncept edukativnih predavanja pod naslovom Zanimanje budućnosti-IT stručnjak.

Sa aktivnim radom na promovisanju IT oblasti nastavili smo i dovođenjem stručnih timova kompanija S&T Serbia i Eunet i odličnim izlaganjima ostavili pozitivan utisak na sve prisutne. Više informacija o seminaru možete naći na sajtu Kancelarije za mlade.

U saradnji sa kompanijom PSTech organizovali smo interaktivnu radionicu Java4U o programiranju na Java platformi. Izuzetnu priliku da unaprede stara i usvoje nova znanja imali su mnogi studenti i srednjoškolci sa osnovnim znanjima iz IT oblasti.

U Inforoom-u Kancelarijom za mlade ugostili smo predavače iz kompanije Burek i Huge media koji su zanimljivim izlaganjima i interesantnom diskusijom držali pažnju polaznika seminara.

 

Put šampiona

Tribina o zdravim stilovima života pod nazivom Put šampiona organizovana je sa gostujućim sportskim šampionima-predavačima Lepomirom Bakićem i Martom Peković.

 

Besplatna pripremna nastava iz matematike

Kurs pripremne nastave iz matematike za upis na tehničke fakultete održavamo svake godine u periodu od marta do jula . Program je koncipiran kao skup više tematskih celina koje se javljaju na prijemnom, a posebna pažnja posvećena je oblastima u kojima maturanti najčešće greše.